Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μαθήματα ποντιακής κουζίνας

      Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 ξεκίνησαν τα μαθήματα ποντιακής κουζίνας που διοργανώνονται δωρεάν από το Σύλλογό Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος», με σκοπό την διατήρηση και συνέχιση συνταγών και υλικών που χάνονται σιγά σιγά .
Τα μαθήματα θα γίνονται στην κουζίνα της Τράπεζα της Αγάπης, που ευγενικά μας παραχώρησε o Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος.
Τα φαγητά δείχνουν  γυναίκες του συλλόγου που γνωρίζουν  την ποντιακή κουζίνα.  Δασκάλα σε αυτό το μάθημα ήταν η κυρία Ζηνοβία Παντελίδου, η οποία με μεγάλη χαρά μετέφερε στις νεότερες νοικοκυρές και  μαθήτριές της τα μυστικά της ποντιακής κουζίνας και μαγειρικής.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη και το κλίμα που δημιουργήθηκε πολύ ζεστό. Με πολλή προσοχή οι παραβρισκόμενες άκουγαν, σημειώνοντας υλικά και συμβουλές.
Το πρώτο φαγητό που ετοιμάστηκε ήταν «Τανέας»: παντζαρόφυλλα με γιαούρτι και καλαμποκάλευρο και το δεύτερο φαγητό ήταν , τα γνωστά σε όλους, πιροσκί με γέμιση πατάτας.
Η γευστικότητα των φαγητών επιβεβαιώθηκε από τα παιδιά  του συλλόγου, που όχι απλά τα δοκίμασαν αλλά κυριολεκτικά τα εξαφάνισαν.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει σε δυο εβδομάδες το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 με 19:00 στον ίδιο χώρο, για να μαγειρέψουμε την γευστικότατη σούπα «τανομένο σορβά» και «σαλμαδάκια» (ντολμαδάκια).
Θα χαρούμε πολύ να δούμε και εσάς στα μαθήματα!

  


*** Τις συνταγές και τα video από τα φαγητά μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.facebook.com/efxsinospontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου