Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικο Γλέντι


Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ποντίων Μετ/σης «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», συμμετείχαν στον φετινό καρναβάλι του δήμου ντυμένοι στα χρώματα της αποκριάς μα πάνω απ’ όλα «ντυμένοι» με κέφι και ζωντάνια χόρεψαν στην κεντρική πλατεία χορούς του Πόντου.
Αμέσως μετά είχε οργανωθεί από τους ανθρώπους του συλλόγου στην ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του, αποκριάτικο ποντιακό γλέντι. Μικροί και μεγάλοι στο πνεύμα των αποκριών απόλαυσαν καλό φαγητό και γνήσια παραδοσιακή ποντιακή μουσική. Το αποκριάτικο γλέντι ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, και τελείωσε αργά το βράδυ! Τόσο η γιορτινή ατμόσφαιρα της αίθουσας που είχε στολιστεί αναλόγως, όσο η μουσική  και η εγκάρδια εξυπηρέτηση συνέβαλαν ώστε όλοι να γίνουν μια παρέα και να απολαύσουν τους πολλούς και αξιόλογους καλλιτέχνες. Πρώτος την «σκυτάλη» πήρε με την λύρα του καταξιωμένος καλλιτέχνης του ποντιακού τραγουδιού ο κος Δημητριάδης Γιώργος που τον ευχαριστούμε πολύ για την αφιλοκερδή ανταπόκριση που έδειξε στο κάλεσμα μας. Αμέσως μετά ακολούθησαν:

·         Παπαδόπουλος Γιώργος  (λύρα)
·         Παπαδόπουλος Χάρης (Αρμόνιο)

·         Φωτιάδης Κώστας (λύρα)

·         Φωτιάδης Παύλος (νταούλι)

·         Κωνσταντινίδης Σπύρος  (τραγούδι)

·         Ανθόπουλος Γιάννης  (λύρα)

·         Ιωαννίδης Δήμος  (νταούλι)

Στον επάνω όροφο, στην αίθουσα Γ.Κωνσταντινίδης υπήρχε κλόουν που με αστεία παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, facepainting και karaoke κράτησε συντροφιά στους μικρούς μας φίλους μέχρι αργά το απόγευμα. Φεύγοντας όλα τα παιδιά είχαν ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη τους και δεν ήθελαν να φύγουν.Με την ευχή να ξανανταμώσουν σύντομα σε κάποιο άλλο «παρακάθ’» οι παρευρισκόμενοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους με την καρδιά και το μυαλό λίγο πιο ανάλαφρο απ’ το άγχος της καθημερινότητας.

***Φωτογραφίες και video μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.facebook.com/efxsinospontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου