Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Όταν η νέα γενιά συναντά την παράδοση


Στις 10 Ιουνίου 2012 ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Όταν η νέα γενιά συναντά την παράδοση ….» που θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του δήμου μας  (Κτήμα Δηλαβέρη, επί της οδού Λητούς και Κύμης).
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου να προβάλουν το έργο τους στο ευρύ κοινό της Μεταμόρφωσης και των όμορων δήμων. Κλείνοντας έτσι με τον πιο δημιουργικό τρόπο την αυλαία των δραστηριοτήτων του συλλόγου για αυτή την περίοδο.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Την αυλαία θα ανοίξουν πέντε ηθοποιοί από την ομάδα «Ποντιακά Δρώμενα και Αναγνώσεις» με τη θεατρική παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο με τίτλο «Ήνταν λέει η γυναίκα μ’», την οποία γράφει και σκηνοθετεί ο ίδιος ο δάσκαλος τους ο κύριος Κυριάκος Σαχανίδης.
Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αυτής θα απαγγείλουν ποιήματα του καθηγητή τους στην ποντιακή διάλεκτο.
Αμέσως μετά την σκυτάλη θα πάρουν τα μικρά παιδιά του καλλιτεχνικού εργαστηρίου υπεύθυνη του οποίου είναι η κυρία Θεανώ Ψυλλάκη. Θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση  με τίτλο «Δημόσιος Υπάλληλος». Στην συνέχεια τα ίδια παιδιά με τους γονείς τους  Θα χορέψουν για το κοινό.
Οι χορευτές του τμήματος παραδοσιακών χορών, με υπεύθυνο τον κύριο Σταύρο Χ. Ψυλλάκη, θα μας ταξιδέψουν με μουσική και τραγούδια σε όλη την Ελλάδα.
Τα χορευτικά τμήμα ποντιακών χορών του συλλόγου, με υπεύθυνο τον κύριο Παναγιώτη Ψυλλάκη, θα συνεχίσουν το ταξίδι μας στον Πόντο. Ενώ οι μαθητές που συμμετέχουν στην ομάδα εκμάθησης ποντιακού νταουλιού, με δάσκαλο τον κύριο Παύλο Φωτιάδη, θα συνοδέψουν τους μικρούς και μεγάλους χορευτές, με το νταούλι τους.
Στο τέλος της γιορτής οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία ταξιδέψουν γευστικά στην πατρίδα μας με λιχουδιές και εδέσματα που θα έχει ετοιμάσει η ομάδα ποντιακής κουζίνας.


***Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης  μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου www.facebook.com/efxsinospontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου